
Qui som?
La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya és una entitat privada, sense ànim de lucre, creada el 1992 per la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, i té com a finalitats:
a) Impulsar, dissenyar i impartir accions formatives amb contingut social i sindical, adreçades a treballadors i treballadores, als seus representants que concorren a les candidatures de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, com als afiliats i afiliades del sindicat.
b) Promoure la reflexió, l’estudi, la recerca i la investigació en relació amb la cultura i els valors de transformació social que defensa la Comissió Obrera Nacional de Catalunya i els principis recollits en els seus estatuts.
c) Recuperar, tractar, classificar, emmagatzemar, preservar i difondre el patrimoni històric documental del sindicat Comissió Obrera Nacional de Catalunya, així com documents relacionats amb la història del moviment obrer a Catalunya, especialment a partir de la dècada dels seixanta.
d) Fomentar l’ús de la llengua catalana, com a llengua pròpia de Catalunya i l’aranès com a llengua pròpia de la Vall d’Aran.
D’acord amb els principis que propugna i defensa la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, la Fundació, en la realització de les seves activitats, haurà de prestar especial atenció a l’efectivitat de la igualtat entre dones i homes.
Arxiu Històric de CCOO de Catalunya
L’Arxiu Històric de CCOO de Catalunya (AHCO) és un arxiu privat de l’àmbit nacional de Catalunya creat l’any 1990. Actualment constitueix l’arxiu de referència per conèixer la història del moviment obrer dins de la Catalunya i l’Espanya contemporànies. L’AHCO està gestionat des del 1994 per la Fundació Cipriano García.
El patrimoni històric documental d’aquest centre fa una referència fonamental a l’eix relacionat amb la història social obrera i, per extensió, a la d’altres moviments socials catalans durant el període franquista i la transició política a la democràcia a Espanya. Els fons i les col·leccions que custodia, preserva i difon l’AHCO documenten aspectes relacionats amb diferents temàtiques i, de manera particular: treball, gènere, migracions, indústria i món urbà.